Zöld chili mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban átpároljuk a finomra vagdalt hagymát, fokhagymát, az oregánót, majd rászórjuk a lisztet és kicsit megpirítjuk. Belekeverjük a kimagozott, apró kockára vágott chilit és felöntjük egy pohár vízzel. Összefőzzük és, ha megpuhult botmixerrel pépesítjük.
Hidegen tálaljuk mártogatósként vagy öntetnek húsokhoz, chipszekhez.