Sajtos pulykabomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A zselatint előírás szerint olvasszuk fel, majd egy megfelelő méretű tálat ecseteljünk ki vele és béleljük ki sonkaszeletekkel. A többi sonkát vágjuk kockára, keverjük össze a reszelt sajttal a tormás majonézzel, a durvára vágott dióval és a felkarikázott hagymával, végül forgassuk bele a langyos zselatinnal elkevert kemény habbá vert tejszínt. Öntsük a sonkás edénybe és hűtsük be. Ha megdermedt mártsuk az edényt forró vízbe és borítsuk tálra a tartalmát. Kenjük be majonézzel és díszítsük némi reszelt sajttal, sonkakockákkal és reszelt tormával. Tortaszerűen szeletelve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||