Marha steak house módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús első oldalát négy percig süssük, majd fordítsuk át és a másik felét három percig hagyjuk sülni. Az átfordításhoz használjunk sütőlapátot, véletlenül se szúrjunk bele a húsba. Vegyük le a tűzről, minden szeletre tegyünk egy teáskanálnyi vajat, majd toljuk a sütőbe, 8-12 percig süssük, attól függően, hogy mennyire szeretjük véresen. A sütőből kivéve fedjük le alufóliával és 10 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt. Sült burgonyát és vajas zöldséget adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||