Rakott burgonya, remoskában (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Közben, a felforrósított olajon, a finomra vágott hagymát, megpároljuk és a lángról levéve, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és a szintén megtisztított burgonyával, kolbásszal felkarikázzuk. A burgonyát, a kolbászt és a tojást a remoska táljába rétegezzük. Rétegenként leöntjük a hagymás olajjal elkevert, tejfölös, tejszínes, tojásos, ízlés szerint fűszerezett, keverékkel. Ha kész a rétegezés, megszórjuk reszelt sajttal és fél-, háromnegyed órát sütjük. Savanyúsággal és tejföllel kínáljuk. Tepsiben, sütőben is elkészíthető. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||