Rakott burgonya, remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sült, Kemence, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Közben, a felforrósított olajon, a finomra vágott hagymát, megpároljuk és a lángról levéve, belekeverjük a zúzott fokhagymát. Két tojást keményre főzünk, megtisztítjuk és a szintén megtisztított burgonyával, kolbásszal felkarikázzuk. A burgonyát, a kolbászt és a tojást a remoska táljába rétegezzük. Rétegenként leöntjük a hagymás olajjal elkevert, tejfölös, tejszínes, tojásos, ízlés szerint fűszerezett, keverékkel. Ha kész a rétegezés, megszórjuk reszelt sajttal és fél-, háromnegyed órát sütjük.
Savanyúsággal és tejföllel kínáljuk.
Tepsiben, sütőben is elkészíthető.