Karfiol felfújt remoskában (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Remoska, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 fej karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett karfiolt főzzük roppanósra, sóval és citromlével ízesített vízben. Csepegtessük le és hagyjuk kihűlni. A tojás sárgáját a tejföllel, a sajt felével, szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezve keverjük ki. A vaj felével kenjük ki a remoska edényét. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük habbá és óvatosan forgassuk össze a lehűlt karfiollal és a tojássárgájás masszával, majd öntsük az edénybe. Szórjuk a tetejére a maradék reszelt sajtot és csipegessük rá a vajat. Fél órát süssük.
Köretként, szárazabb grill húsok mellé, de önálló vacsoraként is megállja a helyét.