Tojásos sárgarépa saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A tojást felkockázzuk. A majonézből és a joghurtból, a fűszereket hozzáadva, öntetet készítünk, majd beleforgatjuk a saláta hozzávalóit. Tálalás előtt hűtsük be, díszítsük tojáskarikákkal és petrezselyem levélkékkel.
Pirított barnakenyér illik hozzá.