Sajtkoktél (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Zsú
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Böjt, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
igény szerint fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást keményre főzzük és kihűtjük. A majonézt és a tejfölt elkeverjük, ízlés szerint a hozzávalókkal ízesítjük. beleforgatjuk a kockára vágott sajtokat, a finomra vágott metélőhagymát és a durvára darabolt diót. Salátalevéllel bélelt tálba halmozzuk és behűtjük. Tálalás előtt, a cikkekre vágott kemény tojással és pirospaprika szórással díszítjük.
Pirítóst vagy grissínit adjuk mellé.