Marhahússaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
25 dkg céklakonzerv 63 1.3 0.1 13.9 0 0
25 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 dl tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
1 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
igény szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézből, a joghurtból és a narancs kicsavart levéből, ízlés szerint fűszerezve, öntetet készítünk és a hozzávalókat beleforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk, a finomra vágott metélőhagymával megszórva.