Paradicsommártásban párolt tőkehal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dezső
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a borral és a paradicsomlével. Összeforraljuk, a citrom kicsavart levével ízesítjük, majd beletesszük a halszeleteket és kis lángon, puhára pároljuk.
Forrón párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk, de hidegen is finom.