Paradicsommártásban párolt tőkehal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a fűszereket, felöntjük a borral és a paradicsomlével. Összeforraljuk, a citrom kicsavart levével ízesítjük, majd beletesszük a halszeleteket és kis lángon, puhára pároljuk. Forrón párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk, de hidegen is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||