Vitaminsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Köretek, Saláták, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
60 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
10 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint színes bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségkeveréket sós vízben roppanósra főzzük, majd lecsöpögtetjük és kihűtjük. A lilahagymát kockára, a koktélparadicsomot negyedekbe vágjuk, majd összeforgatjuk a zöldséggel és leöntjük ecetes salátalével. Hűtőbe tesszük. Tálalás előtt leszűrjük, tálra halmozzuk és színes borssal meghintve, tökmagolajjal megcsepegtetve adjuk asztalra.
Bundázott vagy szárazabb sült húsok könnyű körete vagy kísérője.