Sonkás szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
24 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
5 dkg tormás majonéz 234 1.7 25.1 0 0 53
8 szelet zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítjuk, majd gerezdekre vágjuk. A vajat habosra keverjük a majonézes tormával és megkenjük vele a kenyérszeleteket. Három-három lazán félbehajtott sonkaszeletet teszünk rá, majd a maradék krémmel habzsákkal rózsákat nyomunk a sonkára. A keménytojásgerezdekkel és petrezselyemlevéllel díszítjük.