Zöldfűszerrel töltött lazac (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Böjt, Párolt, Töltött, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg lazac 208 20 14 0.2 0 44
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citromot és a zöldfűszereket megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított lazacot kivül-belül megsózzu, berborsozzuk, majd a felkarikázott citromot és a zöldfűszereket a hasába tömködjük. Vajjal vastagon megkent alufóliába csomagoljuk és légmentesen lezárjuk. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük.
Vajas burgonyával és salátával kínáljuk.