Almával töltött fácánpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A vékony csíkokra vágott füstöltszalonnával megtűzdeljük a fácánok mellét és combját. A szegfűszeget az almákba szurkáljuk. A fácánok hasüregét besózzuk és megborsozzuk, majd egy rozmaringágacskát és két almát dugunk beléjük. Néhány fogpiszkálóval és konyhai zsineggel lezárjuk a hasüreget. A tepsibe tett fácánokat tepsibe tesszük és a felforrósított olajjal leöntjük. 175 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük, a sütés vége felé a szaftjával többször meglocsoljuk. A feldarabolt fácánokat előmelegített tálra tesszük, a belsejében sült, feldarabolt almával körülrakjuk és a szaftjával leöntve kínáljuk. Burgonyapürét és befőttet adhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||