Sajttal töltött pikáns pulykamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Hétvégi ebéd, Töltött, Göngyölt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet 4 vastag szeletre vágjuk és két gerezd fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Néhány óra múlva kivesszük és lecsepegtetjük. A maradék fokhagymát összezúzzuk és a finomra vágott chilivel, sóval, borssal és a fűszerkeverékkel az olajba keverjük. A hússzeletekbe akkora zsebet vágjunk, hogy a sajt beleférjen, majd kívül-belül bekenve az olajos páccal, a sajtot beledugjuk és a nyílást összetűzzük. A húsdarabokat a baconba tekerjük, majd a maradék páccal időnként megcsepegtetve, középmagasra helyezett grillrácson, pirosra sütjük. Idénysalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||