Sajtos nokedli, käsespätzle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Annargy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
Az osztrák sípályákon a család egyik kedvence: Összekeverjük a lisztet a tejjel, a tojásokkal és egy teáskanál sóval és annyi szódával, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós vizet felforralunk, majd a nokedli tésztát beleszaggatjuk. Ha már jó, kiszedjük és hideg vízzel lemossuk. Egy tepsit kivajazunk, és egy réteg nokedlit rárakunk. Erre rárétegezzük a sajt felét és a maradék vajat. Ízlés szerint borsozzuk. Jöhet a következő réteg nokedli, majd a maradék sajt és megint egy kis bors. A végén egy kis felaprózott petrezselyem zöld. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.(180 fok) A nokedli készítés előtt vagy közben zsírban vagy olajban hagymakarikákat ropogós barnára pirítunk, és a sajtos nokedli tetejére szórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||