Amerikai fánk, donut (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Édes, Gabonafélék, Tojás, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A langyos tejbe keverjük az élesztőt, egy kanál cukorral, megszórjuk némi liszttel és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, a meglangyosított vajjal és a tészta többi hozzávalóival sima tésztává dolgozzuk össze és kb. egy órát kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra lapogatjuk, nagyobb fánkszaggatóval kiszúrjuk, majd ujjunkkal kilyukasztjuk a közepét és kicsit kihúzogatjuk. Negyed órát még kelesztjük, majd középforró olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük és langyosra hűtjük. Színes cukor- vagy csokoládémázzal vonjuk be és hagyjuk rádermedni, dermedés előtt színes szórócukorral is meghinthetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||