Kandírozott dió (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dalmata A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Házi befőzés, Desszert, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sült, Édes, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel. A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. Addig keverjük, amíg a szirup a diószemeket bevonja és hagyjuk benne hűlni 5-6 percig, közben párszor megkeverjük. Ha ez kész a diószemeket szűrőedényben csöpögtessük ki, és forró olajban, több adagban, folyamatos kevergetés mellett, / hogy egyenletesen piruljon/ barna színűre sütjük. Az olajból szűrőedény segítségével kiszedjük a diót, rövid ideig csöpögtessük és egymástól elkülönítve egy nagyobb tepsibe lévő alufóliára tesszük, fakanál segítségével. Amikor kihűltek, papírtörlővel itassuk fel a diószemekről a nedvességet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||