Burgonyafánk Albitól (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát héjában megfőzzük és még melegen áttörjük. Amíg hűl a langyos tejben csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. Összegyúrjuk a hozzávalókat, kezdetben ne adjuk hozzá az egész lisztet, de a burgonya fajtájától függően lehet, hogy kissé több is kell. Lágy, de rugalmas tésztát kell kapnunk. Langyos helyen, kendővel letakarva, kb egy óra alatt, kelesszük a duplájára. Ha megkelt, olajba mártott kanállal, szaggassuk 170 fokos olajba. Az olaj ne legyen túl forró, mert a külsejük megég, de a belsejük nyers maradhat. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára és csepegtessük le a felesleges olajat. Szaftos, mártásos húsok mellé illő köret, de magában szilvalekvárral vagy tejföllel sem az utolsó. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||