Zöldborsóval töltött jércemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket kifilézzük és lapjában bevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A vajon megpároljuk a zöldborsót és ha majdnem puha, ráöntjük a tejjel felvert, sózott tojást és kocsonyás rántottává sütjük. Hűlni hagyjuk, belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet és a csirkemellekbe töltjük. A széleket betűzzük és olajjal kikent tepsibe tesszük, a tetejét is vékonyan megkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk, de ne pirítsuk rá, csak annyi ideig toljuk vissza a sütőbe amíg a sajt megolvad. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||