Forralt bor nátha ellen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 2 perc
A recept forrása: Nyársforgató Jakab
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Édes, Csípős, Meleg

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db cseresznyepaprika 0 ? ? ? ? ?
1 db citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
1 liter száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük.
Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót.
Sízés utáni átfagyásra ideális ital.