Vega töltött káposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Karácsony, Töltött, Főtt, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig állni hagyjuk. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és felforraljuk, majd kettéosztjuk. Egy edénybe tesszük a rizst, a pörkölt diót, a gabonakolbászt, ráöntjük a pirított hagyma felét és alaposan összekeverjük, szükség szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A káposztaleveleket betöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagyma másik felét az edény aljára öntjük, beletesszük a savanyú káposzta felét, babérlevéllel, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük és ráhelyezzük a töltelékeket, a maradék káposztával befedjük, vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk. A töltelékeket kivesszük, az apró káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük, kevés vízben elkevert liszttel sűrítjük és felforraljuk. A töltelékeket visszatesszük és összemelegítjük. Szójatejföllel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||