Pisztráng citrommártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, öntsük fel a borral, a citrom kicsavart levével, hintsük rá a fűszereket és kis lángon forraljuk el a felére. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük bele a tejszínt és tálalásig tartsuk melegen. A pisztrángokat filézzük ki, mindkét oldalát kenjük meg olajjal, sózzuk, borsozzuk meg és bőrös oldalával lefelé tegyük tepsibe. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 6 percig. A mártással leöntve, citromgerezddel díszítve, párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||