Sült kacsapecsenye káposztás tésztával töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A sütésre előkészített kacsát kívül-belül megsózzuk. A fejes káposztát lereszeljük, megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk. Lábasban olajat hevítünk,elkeverjük benne a cukrot, majd amikor barnulni kezd, hozzáadjuk a káposztát. Sóval, törött borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Közben sós vízben kifőzzük a nagykockatésztát, leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a megpárolt káposztával és a tojásokkal. Az így elkészített káposztás tésztát a kacsa hasüregébe töltjük. A kacsát tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és gyakori locsolgatással ropogós pirosra sütjük. A sütőből kivéve néhány percig pihentetjük, így könnyebb felszeletelni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||