Spaghetti Pecorino Romanoval és borssal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: www.gastronomiapomodoro.com
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint spagetti 350 12 1.5 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint Pecorino Romano 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Spaghetti Cacio e pepe–tipikus római tésztaétel.
Tegyünk fel a tűzre egy serpenyőt, és olvasszunk meg benne egy nagyobb darab vajat. Csepegtessük le nagyjából a megfőtt tésztát, és tegyük bele a serpenyőbe, alaposan szórjuk meg frissen őrölt borssal, adjunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből, és az egészet keverjük össze. A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg a tálba helyezett tészta tetejét alaposan reszelt Pecorino Romanóval, és forgassuk egybe az egészet.
A tészta elkészítése könnyűnek tűnik, de nagyon fontos, hogy a tészta egy kicsit nedves legyen, ne csepegtessük le teljesen, és hogy frissen, azonnal, még forrón tálaljuk, különben nem lesz olyan ízletes.