Baconos borjúnyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 160 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Szabadban, Sült, Grillsütő, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst kockákra, a szalonnát pedig hasonló nagyságú szeletekre vágjuk. Váltakozva bambusznyársakra húzzuk.
A többi hozzávalóból, a só kivételével pácot készítünk és a nyársakat belefektetjük, egy szer megforgatva két órát hűtőben pihentetjük. Lecsepegtetjük és grillrácson, forgatva pirosra sütjük. Egyszer-egyszer a páclével megcsepegtetjük.
Salátával tálaljuk.