Milánói makaróni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, addig kevergessük, amíg élénk színét elveszti. Megfűszerezzük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet. Kis lángon rotyogtassuk, amíg besűrűsödik. Amíg a ragu fő, a tésztát előírás szerint megfőzzük. Frissen tálaljuk a ragut a tésztakupac közepébe öntve. A reszelt parmezánt külön tálkában kínáljuk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||