Milánói makaróni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 doboz sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
40 dkg makaróni 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra aprított hagymát, majd a vékony csíkokra vágott gombát rádobva a zsírjára sütjük. Beletesszük a szintén vékony csíkokra vágott sonkát és a kis doboz paradicsompürét. Nagy lángon, addig kevergessük, amíg élénk színét elveszti. Megfűszerezzük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet. Kis lángon rotyogtassuk, amíg besűrűsödik. Amíg a ragu fő, a tésztát előírás szerint megfőzzük. Frissen tálaljuk a ragut a tésztakupac közepébe öntve. A reszelt parmezánt külön tálkában kínáljuk mellé.