Békacomb nyárson (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Főétel, Sült, Grillsütő, Savanyú, Meleg, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 db békacomb ? ? ? ? ? ?
3 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A békacombokat ötösével tűzzük két nyársra, majd pácoljuk be citromlé, olaj, és bors keverékébe, mintegy fél órára. Grillrácson forgatva süssük öt percig. Frissen tálaljuk, mustárral vékonyan megkenve.
Citromgerezdeket és friss bagettet adjunk hozzá.