Sertéspecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a félfőre vágott hagymát, a negyedelt fokhagymát és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Közepes lángon, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Végül a lángot emelve zsírjára sütjük, a húsokat forgatva, hogy mindkét oldaluk szép színt kapjon. Forrón párolt káposztával és főtt burgonyával, hidegen saját zsírjával megkent kenyéren, kovászos uborkával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||