Csirkegordon rizi-bizivel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Csirkegordon
Rizi-bizi
Párolt rizs
Csirkegordon A csirkemellet lapjában majdnem teljesen bevágjuk és kihajtva, tenyerünkkel finoman megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd ráterítjük a sonkaszeletet és a sajtot. Visszahajtjuk és a szélét megtűzzük, hogy sütéskor benne maradjon a töltelék, majd a szokásos módon bepanírozzuk. Közepesen forró, bő olajban süssük, az elején fedő alatt, hogy a vastag hússzelet jól átsüljön. Ferdén kettévágva tálaljuk. Rizi-bizi A zöldborsót a vajon pároljuk át, sózzuk meg és ízesítsük a cukorral, majd öntsük fel fél deci vízzel. Fedő alatt pároljuk puhára, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet és kíméletesen forgassuk össze a párolt rizzsel. Párolt rizs Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||