Szedres clafouti (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A szedret leszárazzuk. A vajjal kikenünk egy kerek sütőformát. A tészta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd a harmadát a sütőtálba öntjük. 175 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Vegyük ki, szórjuk rá a szedret és öntsük le a többi tésztával. Tegyük vissza a sütőbe és még kb. fél óráig vagy tűpróbáig süssük. Langyosan adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||