Padlizsánkrém (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánokat megszurkáljuk és előmelegített 200 fokos sütőben vagy parázs fölött, addig sütjük amíg a héja egészen fekete lesz. Hideg vízzel leöblítjük és a héját lehúzzuk. A hagymával és a fokhagymával tuxmixgépben összezúzzuk, megfűszerezzük, kellemesen pikáns legyen, majd az olajjal habosra keverjük. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk, paradicsomot feltétlen kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||