Paradicsomos-sajtos csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
4 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
8 szelet karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifilézett csirkemellet lapjában vágjuk ketté. Sóval, borssal meghintve, a zúzott fokhagymával bekenve, forró olajon, mindkét oldalán süssük két percig. Öntsük tepsibe a sütőolajat, majd fektessük rá a melleket. Szórjuk meg a fűszerekkel és terítsük rá a vékonyra szelt paradicsomot. Erre is szórjunk a fűszerekből és kevés sót, borsot is hintsünk rá. Helyezzük rájuk a sajtszeleteket és 180 fokra előmelegített sütőben süssük bő negyed órát, amíg a sajt szépen rápirul.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.