Sült zöldségnyárs sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A cukkinikat félujjnyi vastagra vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A hagymákat cikkekre vágjuk és lapjaira szedjük. Váltakozva nyársra húzzuk, megszórjuk sóval, borssal, és az olvasztott vajban pirosra sütjük. A mártáshoz a visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, a tejszínnel, és ha felforrt, belekeverjük a sajtot. Ha a sajt elolvadt, beleszórjuk a curryt, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a nyársakat tányérra tesszük, és melléjük locsoljuk a mártást. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||