Sacher torta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Roboráló Hozzávalók 4 személyre:
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott csokoládét hozzákeverjük a vajhoz, majd a tojásfehérjehabot, végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített 175 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Félbevágva, lekvárral megkenjük az alsó lapot, majd visszahelyezve a tetejét kívülről is megkenjük az egész tortát. Végül az előírás szerint felolvasztott tortabevonóval is áthúzzuk. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Ízlés szerint tejszínhabot adhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||