Lazac ananászos currymártással (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Halak

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, végül hozzáöntjük a tejszínt. Ha besűrűsödött, citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
A besózott lazacszeleteket forró olajban pirosra sütjük és a forró mártással félig leöntve tálaljuk.
Párolt rizst adhatunk köretnek.