Töltött patisszon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A négy, kisebb patisszont meghámozzuk és a tetejét levágva a belsejét eltávolítjuk, megsózva állni hagyjuk. Egy evőkanálnyi olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük ma zúzott fokhagymát és hűlni hagyjuk. A rizst előfőzzük. A hagymát, a rizst, a kis kockára vágott piroshusú kaliforniai paprikát összedolgozzuk a tojással és a darált hússal, sóval borssal ízesítjük és a patisszonok üregébe töltjük. Tepsibe helyezzük, deci vizet öntünk alá, a maradék olajat a tetejére csepegtetjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és a tejföllel meglocsoljuk, még húsz percre visszatoljuk a sütőbe. Tálaláskor, külön csészében tejfölt adjunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||