Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Meleg
(2169 db)

Almás céklakrémleves édesköménnyel

A 2 evőkanál felhevített olajon megpároljuk a kis kockára vágott zöldségeket, majd a fűszereket hozzáadva és felöntve a zöldségalaplével puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük. A félretett olajban átsütjük a vékony csíkokra ... tovább

Almás csirkemáj

A megtisztított májat negyedeljük el, borsozzuk meg és a felhevített vaj-olaj keveréken süssük át, hirtelen. Vegyük ki és tartsuk melegen. A zsiradékban pároljuk roppanósra a kicsutkázott, meghámozott, vékony gerezdekre vágott ... tovább

Almás grillcsirke

Az almákat meghámozom, kicsumázom és lereszelem. Kevés sóval és a fűszerekkel összekeverem, majd a megtisztított, jól átöblített és lecsöpögtetett csirke besózott hasába töltöm. A szárnyast nyársra húzom, sós olajjal ... tovább

Almás káposztán sült oldalas

A beáztatott cserépedénybe terítjük a káposztát, majd rászórjuk a szilvát és a negyedelt almát. Beborítjuk a szeletelt kolbásszal és a sóval, borssal meghintett oldalassal. Hideg sütőbe tesszük és 150 fokra állítva a sütőt, 4 ... tovább

Almás pulykakrokett

A pulykamellet ledaráljuk és összegyúrjuk a reszelt hagymával, a tejszínben elkevert tojássárgájákkal, a fűszerekkel és a kicsumázott, majd nagyon apró kockára vágott almával. ujjnyi rudakká formázzuk és zsemlemorzsába ... tovább

Almás vagdalt

A meghámozott és kicsumázott almákat lereszeljük, majd a darált marhahússal, a tojással és sóval összegyúrjuk. Ujjnyi kolbászokat formázunk a húsmasszából és a felforrósított olajban pirosra sütjük. A megmaradt olajba ... tovább

Almás, sajtos pulykamell

A felszeletelt pulykamellet megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított olajban, mindkét oldalát, egy-két perc alatt átsütjük. A félbevágott, kicsumázott almát felszeleteljük és a pulykamellel rétegezve tepsibe tesszük. ... tovább

Almás-hagymás hal

A halfilét sózzuk, borsozzuk és a citromlével megcsepegtetve állni hagyjuk. A felforrósított vajon a szálasra vágott hagymát megpároljuk, közben sózzuk és rászórva a cukrot megkaramellizáljuk, de ne hagyjuk nagyon megbarnulni. ... tovább

Alufóliában sült lazac

4 alufólialapot kiterítünk a lazacfiléket sózzuk, borsozzuk és ráterítjük az olívaolajjal megcsepegtetett lapra. Rákarikázzuk a hagymát és a paradicsomot, ezeket is sózzuk, borsozzuk, majd megkoronázzuk a sós vízben blansírozott ... tovább

Amerikai almáspite

A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban ... tovább