Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hétköznapi vacsora
(779 db)

Citromos csirkeaprólékleves

A felhevített vaj-olaj keveréken megpirítjuk a csirkeaprólékot és a három darabra vágott szárnyakat. A húsokat szűrőkanállal kiszedjük, a leszedett zsiradékban átpároljuk, a finomra vágott hagymákat, majd kicsit később ... tovább

Citromos csirkecomb

A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk ... tovább

Citromos sertéssült

A sertéscombot konyhai zsineggel körbekötjük, hogy sütés után szép formája legyen, sózzuk, borsozzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a húst körbesütjük rajta, ha minden oldala szép piros, mindig csak kevés vizet ... tovább

Club szendvics

A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a ... tovább

Cobb saláta

A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább

Coccoli

A liszt közepébe csináljunk mélyedést, öntsük bele a decinyi langyos vízzel és a cukorral elkevert élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a sót és az olívaolajat hozzáadva kezdjük tésztává gyúrni. A végére, összesem kb. 3.5 deci ... tovább

Croque-monsieur

Azt hiszem ez a melegszendvicsek dinoszaurusza, Franciaországban ősidők óta létezik, mintha mindig felszolgálták volna, Asterix óta. Egyszerű, de finom, ne hagyjuk ki! Grillben pirítsuk meg a kenyerek egyik oldalát, majd négyet kivéve, ... tovább

Császármorzsa /Kaisersmarn/

A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább

Csibészke katalán puliszkája

Egy liter forrásban lévő sós vízbe öntjük a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett, negyed órát főzzük. Végül, fedő alatt, hagyjuk pihenni tíz percig. Ekkor keverjük bele a reszelt parmezán, az olívaolajat és kevés ... tovább

Csípős marhacsíkok üvegtésztával

A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú ... tovább