Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros újburgonyaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
40 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott kaprot, néhány szál kivételével, a felhevített vajban, egy percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és még egy percig kevergetjük. Felöntjük a húsalaplével és beledobjuk a megtisztított és kockára vágott újburgonyát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult belekeverjük a tejfölt és a tejszínt, ezekkel már csak összeforraljuk.
A félretett kaporszálakkal díszítve melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)