Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejfölös uborkasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 140 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
3 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott fokhagymát 1 dl vízben elkeverjük, majd az uborkára öntjük. Összeforgatjuk és legalább két órát hűtőben állni hagyjuk. Tálalás előtt szűrőben lecsepegtetjük és belekeverjük a tejfölt, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)