Tejfölös uborkasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott fokhagymát 1 dl vízben elkeverjük, majd az uborkára öntjük. Összeforgatjuk és legalább két órát hűtőben állni hagyjuk. Tálalás előtt szűrőben lecsepegtetjük és belekeverjük a tejfölt, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||