Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Debrecenis tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
6 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Sűrű lére forralva pihenni hagyjuk. A tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetve, a debrecenis mártásba keverjük. Tányérokba adagoljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)