Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parmezános rántott sertésborda tárkonyos mártással és kelbimbóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék:
Hozzávalók

Parmezános rántott sertésborda
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
8 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Párolt kelbimbó
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
60 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tárkonyos mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 ág tárkony 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Parmezános rántott sertésborda
A sertéskaraj szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Megsózzuk és hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba panírozzuk. Az utolsó réteg azonban, a zsemlemorzsával elkevert reszelt parmezán legyen. Középforró olajban, oldalanként, 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat lecsepegtetve tálaljuk.
A mártást külön tálkában tálaljuk hozzá.

Párolt kelbimbó
A kelbimbó száras részét levágjuk és fonnyadt leveleit leszedjük. Forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 4 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük, majd az olívaolajban átforrósítjuk. Frissen őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel átkeverve tálaljuk.

Tárkonyos mártás
Az egyik ág tárkonyról húzzuk le a zsenge leveleit, a szárát és másik ágat dobjuk gyorsforralóba. Öntsük rá a bort és az alaplevet, majd, nagy lángon, forraljuk be, a felére. Szűrjük át, keverjük el a tejszínnel, forraljuk össze, majd a finomra vágott tárkonylevelekkel, sóval és a cayenni borssal ízesítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)