Parmezános rántott sertésborda tárkonyos mártással és kelbimbóval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Parmezános rántott sertésborda
Párolt kelbimbó
Tárkonyos mártás
Parmezános rántott sertésborda A sertéskaraj szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Megsózzuk és hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba panírozzuk. Az utolsó réteg azonban, a zsemlemorzsával elkevert reszelt parmezán legyen. Középforró olajban, oldalanként, 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve tálaljuk. A mártást külön tálkában tálaljuk hozzá. Párolt kelbimbó A kelbimbó száras részét levágjuk és fonnyadt leveleit leszedjük. Forrásban lévő sós, szódabikarbónás vízben 4 percig blansírozzuk. Lecsepegtetjük, majd az olívaolajban átforrósítjuk. Frissen őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemzölddel átkeverve tálaljuk. Tárkonyos mártás Az egyik ág tárkonyról húzzuk le a zsenge leveleit, a szárát és másik ágat dobjuk gyorsforralóba. Öntsük rá a bort és az alaplevet, majd, nagy lángon, forraljuk be, a felére. Szűrjük át, keverjük el a tejszínnel, forraljuk össze, majd a finomra vágott tárkonylevelekkel, sóval és a cayenni borssal ízesítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||