Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majoránnás marhatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
80 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd, pároljuk meg rajta, a félfőre vágott hagymát. Dobjuk hozzá a tokányra vágott húst és süssük fehéredésig. Sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal és majoránnával fűszerezzük, majd a fehérborral felöntjük. Fedő alatt, kis lángon pároljuk. Ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk alá. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
Főtt szélesmetélttel vagy galuskával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)