Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes-kapros pulykaragu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 dl tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
1 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
50 dkg pulykahús 170 20.5 9.5 0.4 0 74
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 pohár húslét aláöntünk és ízesítsük sóval, borssal.
Fedő alatt 10 percig főzzük. Közben másik lábasban hevítsük fel a vajat a lisztet dobjuk rá és habzásig
süssük, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel, fehérborssal fűszerezzük és forraljuk sűrűre. Ezt a mártást hozzáadjuk a húshoz, jól összekeverjük, végül a megmosott,
finomra aprított kaprot is belekeverjük és azzal már csak összemelegítjük.
Ajánlott köret párolt rizs.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)