Tejszínes-kapros pulykaragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A húst apró kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát serpenyőben kevés vajon üvegesre pároljuk, és a húst rátéve fehéredésig pirítsuk fehéredésig. Kevergessük folyamatosan , hogy minden darab egyformán átsüljön. Ezután 1 pohár húslét aláöntünk és ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt 10 percig főzzük. Közben másik lábasban hevítsük fel a vajat a lisztet dobjuk rá és habzásig süssük, majd felöntjük a tejjel, tejszínnel, fehérborssal fűszerezzük és forraljuk sűrűre. Ezt a mártást hozzáadjuk a húshoz, jól összekeverjük, végül a megmosott, finomra aprított kaprot is belekeverjük és azzal már csak összemelegítjük. Ajánlott köret párolt rizs. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||