Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pirított káposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Párolt, Zöldség, Sós, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal, esetleg cukorral ízesítsük.
Hasé, rétes töltésére és káposztástésztához használhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)