Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns majonéz hamburgerhez

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál chilis olaj 0 ? ? ? ? ?
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojássárgájához adjuk a mustárt, a borsot és a sót. Cseppenként hozzákeverjük az olajat, amíg sűrű majonézt nem kapunk. Beleforgatjuk a lereszelt hagymaféléket és a többi fűszert. Krémes állagú mártássá keverjük.
Hamburgerekhez, grillen sültekhez ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)