Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Főétel előtt, Főtt, Sós, Édes, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi betűtészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
8 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon pirítsuk meg a lisztet, de csak halvány barnára, ekkor öntsük fel a paradicsomlével és két deci vízzel. Dobjuk bele a negyedekre vágott hagymát és a zeller zöldet, főzzük fel és forraljuk negyed órát. Szűrjük át, majd dobjuk bele a tésztát és főzzük a tészta puhulásáig.
Tálaljuk forrón, ki-ki a tányérján ízesítheti tovább.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)